Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Audi Q8

Als topmodel van de range suv s van Audi heeft de Q8 al een rijke standaarduitrusting. Maar er zijn ook nog opmerkelijk opties. Zo kan hij worden voorzien van luchtvering waarmee de auto 25 centimeter meer bodemspeling heeft. Vierwielaandrijving is standaard maar optioneel is ook vierwielbesturing mogelijk.

Volvo S60

Na introductie van de stationcar V60 presenteert Volvo de sedanversie met de benaming S60. Hij is leverbaar als T5, T6 en T8, allen voorzien van een benzinemotor. De laatste twee plug-in hybrides zijn voorzien van vierwielaandrijving.

Maserati Levante GTS

Maserati presenteert de Levante GTS, een uitvoering met de V8 uit de Trofeo. De motor heeft een inhoud van 3,8 liter en een lager vermogen van 550 pk en koppel van 730 Nm. De grote suv heeft hiermee prestaties van een sportauto met een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,2 seconden en een topsnelheid van 292 km/h.

BMW X5

De nieuwe BMW X5 is standaard voorzien van xDrive vierwielaandrijving. Daarnaast hebben alle uitvoeringen de 8-traps Steptronic-automaat. Als optie is er onder meer BMW Live Cockpit Professional met twee 12,3 inch schermen en semi-autonome file-assistent.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik