Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Audi A6 avant

Audi introduceert de eerste A6 Limousine en Avant met een benzinemotor. Deze A6 45 TFSI heeft de 2.0 TFSI-motor met een vermogen van 245 pk en mild-hybrid-techniek. De motor is gekoppeld aan een zeventraps automatische versnellingsbak. Standaard zijn onder andere automatisch geregelde airconditioning en een diefstalalarm.

Toyota RAV4

Toyota presenteert een geheel nieuwe RAV4 met een krachtig uiterlijk. Hij is bij zijn introductie leverbaar vanaf 34.995 euro in de uitvoering Comfort. Hij heeft een twee liter benzinemotor met een vermogen van 175 pk. Voor vijfduizend euro meer starten de prijzen van de hybride. Hij heeft een 2,5 liter benzinemotor met een vermogen van 218 pk. Vierwielaandrijving is alleen en tegen meerprijs leverbaar bij de hybride.

Land Rover Evoque

De nieuwe Range Rover Evoque heeft meer terreincapaciteiten dan zijn voorganger. Land Rover rust het model uit met het zogenaamde Terrain Response 2-systeem. Daarmee worden ondergronden herkend, waar de aandrijving zich op aanpast. Bijzonder zijn ook de camera s die de grond onder de auto in beeld brengen.

Porsche Macan S

Porsche presenteert de vernieuwde Macan in de versie S. De letter verraadt bij het Stuttgarter merk dat hij meer kracht biedt. De drie liter V6 benzinemotor heeft een vermogen van 354 pk en koppel van 480 Nm. Andere verschil is onder meer dat de S een lichter rempedaal heeft voor een betere dosering.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik