Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Morgan Plus Six

Het Britse sportautomerk Morgan maakt de prijs bekend van zijn nieuwe model Plus Six. Het is een drie liter TwinPower-motor van BMW, die standaard is gekoppeld aan een automatische achtversnellingsbak. Het vermogen bedraagt 339 pk. De prijzen van de Plus Six starten bij 121.200 euro.

BMW 1-serie

BMW behaalt afgelopen jaar met 7,2 miljard euro minder winst dan het jaar ervoor. Toen was het nog 8,7 miljard euro. De oorzaken zijn onder meer de handelsoorlog tussen de VS en China en de onzekerheden omtrent de eventuele Brexit. BMW kondigt mede hierdoor kostenbesparingen aan en productie van minder verschillende modellen.

Audi R8

De vernieuwde Audi R8 heeft een bredere en plattere grille. Daarnaast heeft hij gewijzigde luchtinlaten en frontsplitter. De R8 kan gepersonaliseerd worden met het Audi Exclusive-programma en de motor kan lager in het chassis gehangen worden.

Porsche Cayenne Coupe

Porsche boort een voor haar nieuwe niche aan, dat van de suv coupe. Het gaat om de Cayenne Coupe, die zoals gebruikelijk een schuine daklijn heeft, maar bovendien een vlakker liggende voorruit. Standaard zijn onder meer een glazen panoramadak en dakspoiler en een uitklapbare spoiler onder de achterruit.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik