Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Peugeot 2008

De nieuwe Peugeot 2008 is qua uiterlijk niet herkenbaar als opvolger van de huidige versie. Hij is vooral geinspireerd op de 208 en 3008 en een kleine anderhalve decimeter gegroeid. Van de 208 wordt het dashboard met de iCockpit overgenomen. Nieuwe hulpsystemen zijn onder meer een inparkeerautomaat en een afdaalassistent.

BMW 1-serie

BMW volgt met de nieuwe 1-serie de trend van het verlaten van de driedeurs hatchback. De vijfdeurs 1-serie werd een stuk ruimer, met name door het ontbreken van de cardanas en de met 3,4 centimeter gegroeide breedte. De auto is bij introductie leverbaar als 118i en M135i en de dieselversies 116d, 118d en 120d.

BMW M850i Gran Coupe

Gran Coupe staat bij BMW voor de vierdeurs versie van Coupe s en Cabriolets. Nieuw is een versie van de 8-serie en daarmee is het de grootste ooit. De topmotorisering is de V8 met een vermogen van 530 pk en deze ligt in de M850i. Standaard zijn vierwielaandrijving, een achttraps automaat en lederen bekleding.

Renault Zoe

Renault brengt een jaar na de vorige, wederom wijzigingen bij de elektrisch aangedreven Zoe. Daarmee heeft het Franse merk een beter antwoord op nieuwe concurrentie in de vorm van de Peugeot 208 e en zustermodel Opel Corsa e. De Zoe krijgt een nieuwe, krachtigere elektromotor met een vermogen van 100 kW (136 pk) en een accucapaciteit van 52 kWh.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik