Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

@jansenpaul gelukkig. En inderdaad stroom opwekken veroorzaak in vele gevallen ook co2 uitstoot. Wij beoordelen niet de keten, enkel de auto

@travelcardnl

8/5/2016 4:59:52 PM

@jansenpaul voor meer info, bel of mail ons gerust

@travelcardnl

8/5/2016 4:57:08 PM

@jansenpaul mbt kosten brengen wij in kaart wat meerverbruik kost tov fabrieksopgave. Hierin zitten geen kosten voor laden. Enkel de benzine

@travelcardnl

8/5/2016 4:56:37 PM

@jansenpaul de hoeveelheid co2 uitstoot word bepaald door het benzine verbruik. Deze weergave is dus correct.

@travelcardnl

8/5/2016 4:52:18 PM

@jansenpaul het is enkel het gemiddelde benzine verbruik. Bij veel laden icm korte afstanden is een beter verbruik zeker mogelijk

@travelcardnl

8/5/2016 4:43:19 PM

Praktijkverbruik
autonieuws

Lotus Elise 250 Special Edition

De Britse sportautoproducent Lotus heeft sinds een halve eeuw Hethel als thuisbasis en dat wordt gevierd. Dat gebeurt onder meer met de Elise 250 Special Edition. Deze wordt in gelimiteerde oplage gebouwd en heeft een aantal onderdelen in koolstofvezel, zoals de motorafdekking en achtervleugel. Daarmee is het gewicht net onder 900 kilo gekomen.

Audi S5

De S5 is de meest sportieve versie van de nieuwe A5 Coupe op basis van de Audi A4. Hij is er met een motor en is leverbaar vanaf 79.500 euro. De 3.0 V6 turbo heeft een vermogen van 354 pk en koppel van 500 Nm. Standaard heeft de S5 een achttraps automatische versnellingsbak. Uiterlijk wijkt hij van de A5 af met specifieke bumpers, grille en luchtinlaten.

Volkswagen Tiguan

De nog nieuwe Tiguan krijgt voor het eerst de sportieve motor van de Golf GTI. Het gaat om de 2.0 TSI-benzinemotor met een vermogen van 220 pk, maar er komt ook een 2.0 TDI biturbo dieselmotor met 240 pk. Standaard zijn een zeventraps DSG-automaat en 4Motion vierwielaandrijving.

Mazda RX

Mazda is de enige autoproducent die de wankelmotor in grote aantallen heeft gebruikt. De bekendste modellen zijn de drie versies van de RX-7 en de RX-8, die al een tijd uit productie is. Er is nu groen licht gegeven voor een verlate opvolger, die geinspireerd is op de RX Vision. Mazda ontwikkelt een volledig nieuwe versie van de rotatiemotor.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik