Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Volkswagen Touareg

Volkswagen levert de Touareg nu ook met een benzinemotor. Het is de drie liter V6 TSI, die is gekoppeld aan een achttraps automaat. Hij heeft een vermogen van 340 pk en koppel van 450 Nm. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h en de acceleratie van 0 naar 100 km/h neemt 5,9 seconden in beslag. Standaard zijn onder meer 4Motion-vierwielaandrijving en adaptieve cruise control.

Ford Focus ST

Ford introduceert de Focus als ST met de 2.3 EcoBoost benzinmotor. Die is afkomstig uit de Mustang en heeft een twinscroll-turbo, waarmee hij een vermogen van 280 pk en koppel van 420 Nm heeft. Ten opzichte van de reguliere Focus is hij een centimeter verlaagd en heeft hij stijvere veren..

Audi Q8

Audi levert de Q8 naast de 50 TDI nu ook als 45 TDI. De laatste heeft dezelfde drie liter zescilinder dieselmotor, maar met een lager vermogen en koppel van 231 pk respectievelijk 500 Nm. Daarmee heeft hij een topsnelheid van 233 km/h. De eerste benzinemotor is de 3.0 TFSI met 340 pk en 500 Nm in de 55 TFSI.

Honda Civic

Sinds de jaren tachtig hebben drie grote Japanse merken productiefaciliteiten in het VK. Het gaat om Honda, Nissan en Toyota. De eerste overweegt sluiting van de fabriek als gevolg van de dreigende Brexit. De jaarproductie van Honda neemt nu meer dan tien procent van de Britse autoproductie van 1,5 miljoen stuks voor zijn rekening.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik