Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Jeep Wrangler

De prijzen van de nieuwe Jeep Wrangler beginnen bij 83.340 euro. Het is net als zijn voorgangers een echte terreinauto. Standaard heeft elk model vierwielaandrijving, een achttrapsautomaat en Hill Start Assist. Boven de uitvoering Sahara is de Rubicon gesitueerd, met onder meer all-terrain banden en Tru-Lok elektronische differentieelblokkering op voor- en achteras.

Hyundai Tucson

Hyundai presenteert de vernieuwde Tucson in Europese versie. Er is naast de uiterlijke wijzigingen ook op motorisch gebied nieuws, vooral bij de diesels. De 2.0 CRDi met 185 pk heeft nu mild-hybrid-techniek. Nieuw is de 1.6 CRDi met een vermogen van 136 pk. De 1.6 GDI is de benzinemotor, die leverbaar is met 132 pk en als turbo met 177 pk. Bij zijn introductie starten de prijzen bij 32.995 euro.

Mercedes AMG GT

Mercedes heeft de AMG GT een aantal optische wijzigingen gegeven. Hij is er net als voorheen als coupe en roadster. Op motorisch gebied zijn er geen wijzigingen, de vier liter biturbo-V8 heeft standaard een vermogen van 476 pk en koppel van 630 Nm. Krachtiger versies zijn de GT S, GT C, GT R en nieuwe GT Pro.

Porsche 911 Cabriolet

Snel na introductie van de nieuwe Porsche 911 in gesloten vorm komt de Cabriolet. Hij heeft een stoffen dak, dat in 12 seconden wordt geopend en gesloten tot een snelheid van 50 km/h. Het dak heeft een glazen achterruit en het mechanisme voorkomt het bol staan van de kap. Technisch en qua uitvoeringen is de auto verder hetzelfde als de Coupe.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik