Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Toyota Camry

Toyota presenteert de opvolger van de Avensis en deze krijgt de bekende naam Camry. Dat was altijd een model boven de Avensis en diens voorgangers en de nieuwe Camry is dan ook langer dan de Avensis. Hij wordt in Europa alleen leverbaar als hybride met een 2.5 benzinemotor, of hij ook naar ons land komt is nog niet bekend.

Audi Q8

Audi presenteert met de Q8 haar meest luxueuze suv, die gebaseerd is op de Q7. Het is een bijna vijf meter lange en twee meter brede auto, die mede door zijn geringe hoogte van 1,17 meter sportiever oogt. Standaard heeft de Q8 Quattro vierwielaandrijving, waarmee het koppel in normale omstandigheden 40 procent van het koppel naar de voorwielen stuurt en de rest naar achter.

Volvo S60

Drie maanden na introductie van de V60 op de autoshow van Geneve introduceert Volvo de sedanversie S60. De voorzijde is identiek en de rest van de carrosserie wordt ook gekenmerkt door eigen sportieve, krachtige lijnen. De S60 is leverbaar met plug-in hybride aandrijflijnen.

Audi A1

Audi presenteert haar derde model in het B-segment met de nieuwe A1. Hij is net als de eerdere modellen verwant met de Volkswagen Polo. De eerste Polo uit 1975 was zelfs gebaseerd op de Audi 50. De nieuwe A1 is er alleen als Sportback, wat betekent dat hij altijd vijf deuren heeft.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik